How to Watch Star Wars

Luke riding a randy tauntaun (image from www.wolfgnards.com)

Image from Wolfgnards. Blame them.

(Prologue: Any similarities to “How to Read Donald Duck“, living or dead, are coincidental.)

Star Wars: Machete Order discusses two common approaches to viewing Star Wars movies, release order (IV through VI, then I through III) and episode order (I through VI), suggests an alternative approach (IV, V, I, II, III, VI) and then caps it off by introducing the so-called “Machete Order”, which is the alternative order sans Episode I.

This, of course, is a good idea, as Ep. I sucked golf balls through a garden hose.

However, I have another suggestion. Taking a cue from Rod Hilton’s comment “Now I’d like to modify this into what I’ve named Machete Order on the off chance that this catches on because I’m a vain asshole,” I’d like to present

Star Wars: Fiori e Baci Order

The instructions are as follows:

First, watch Episode IV (aka Star Wars, aka A New Hope).

Then, watch Episode V (aka The Empire Strikes Back).

Finally, stop right there.

3 Comments

  • Kiitos näistä ohjeista! Tulivat tarpeeseen. Tykkään yleensä laajoista tarinoista, ja miksen ehkä tykkäisi näistäkin, jos pysyisin hereillä. Nyt kun tiedän, että vain kaksi on tärkeää (jos nekään), voin huoleti nukkua kaikki muut osat läpi.

  • Sama ohje Taru sormusten herrasta/Hobitti -jatkumolle olisi vielä lyhyempi. Lisää diletanttista elokuvakommentaaria luvassa, pysyvää kanavalla.

  • Hauskaa, että mainitsit vielä nuo Sorbusten herrain Dildo Pippeli -kohellukset, kun mietin tuossa, että tunkisinko ne kommenttiin, koska samat sanat siitä setistä. Periaatteessa kiinnostaa, käytännössä nukuttaa. Kanavalla täällä keikutaan edelleen.

Join the Discussion

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>